четвртак, 6. новембар 2014.

Održan veliki CAD/CAM seminar u Beogradu


23.10.2014. godine u Hotelu M, Beograd, Solfins je održao, sada već tradicionalni seminar na temu softverskih rešenja iz oblasti razvoja proizvoda i proizvodnih tehnologija. Želja nam je bila da se predstavimo kao inženjerski tim sposoban da se izbori sa različitim problemima u industriji uz pomoć softverskih rešenja koje nudimo. 

Za sve one koji nisu prisustvovali, na seminaru smo pokazali kompletnu paletu softverskih rešenja, a akcenat je bačen na upravljanje dokumentacijom, timski rad, vezu različitih sektora unutar firme preko informacija sadržanih u 3D tehničkoj i tehnološkoj dokumentaciji.

Slika 1

Pokazali smo kakav uticaj na firmu ima izmena samo jednog dela u konstrukciji proizvoda i mesta na kojima ta izmena treba da se propagira, na primeru plastičnog dela proizvoda, njegovih alata, tehnologije za CNC mašine i kompletne tehničke dokumentacije (pogledaj sliku 1). Ključni aspekt prezentacije je bila automatizacija i paralelizacija svih aktivnosti u procesu, od inicijalne ideje ili zahteva, pa sve do gotovog proizvoda u proizvodnji (pogledaj sliku 2).   Vreme koje se gubi u tom serijskom procesu je izgubljena dobit za firmu, koja se primenom prikazanog rešenja u velikoj meri eliminiše. 


Slika 2

Solfins je takođe predstavio kompletno rešenje za razvoj elektromehaničkih proizvoda, kroz integraciju i timski rad na poslovima elektrošemiranja, razvoja štampanih ploča (PCB Design), elektro kabliranja i integracije sa mehaničkim podsistemima i potpunu definiciju elektromehaničkog proizvoda (pogledaj sliku 3). 

Slika 3

Na kraju seminara, za one sa najviše strpljenja, prikazane su brojne inovacije koje dolaze u najnovijim verzijama softverskih paketa SolidWorks 2015 i SolidCAM 2014.

Više detalja, kao i galeriju fotografija, možete pogledati na zvaničnoj SOLFINS web stranici >>>

Malo atmosfere sa seminara prenosimo vam putem fotografija u galeriji...
















Нема коментара:

Постави коментар