среда, 28. март 2012.

Dizajneri motora ubacuju u brzinu sa SolidWorks programom


Između ostalih uživancija, proleće najavljuje i početak moto sezone, pa se nadamo da ste negde napolju upijajući sunce na otvorenom putu.


Na martovskoj zabavi Daytona Beach Bike Week objavljene su zanimljive priče kupaca
Travertson Motorcycles kompanije, liderom bajk dizajna, koja se bavi proizvodnjom luksuznih  i unikatnih motocikala za vozače i kolekcionare širom sveta.

Luksuzni motocikli privlače široku publiku: tipični kupci znaju šta žele,  a kolekcionari imaju sofisticiran ukus i razumeju značenje predstave. Da bi ispunio ova očekivanja Travertson tim pri projektovanju počinje da koristi SolidWorks SimulationXpress, koji je po mišljenjima mnogih najvredniji deo paketa SolidWorks Professional, jer omogućava dizajnerima brzu i tačnu proveru dizajna, kao i praktičnu proveru efekata sile i pritiska. Ako i uspemo da zanemarimo činjenicu koliko su ovi kreativni dizajneri (govoreći iz ugla zaljubljenika u motociklizam!) love uštedeli na svakom pojedinačno isprojektovanom delu, nikako nećemo da zanemarimo činjenicu koliko su uštedeli vremena, s obzirom da su izbegli pravljenje prototipova, koje je preskupo i ponekad traje beskrajno dugo. Vremena, koje mogu da potroše u nekoj ludoj moto prolećnoj vožnji!





Нема коментара:

Постави коментар