понедељак, 25. јун 2012.

Kako SolidWorks pomaže proizvodnju Ford Fokus-a


Tipična svakodnevnica inženjera iz Telsonic-a, jeste da od svojih kupaca dobijaju modele iz različitih softverskih paketa, koje onda moraju da modifikuju i toj geometriji prilagode svoje sonotrode kako bi vršile svoju funkciju. SolidWorks je tu odabran kao alat koji čita veliki broj neutralnih formata i direktno otvara 3D modele iz većine 3D CAD softverskih alata.

Potrebnan je ogroman broj sonotroda da se na automobilskim vratima Ford Fokusa zavare svi plastični elementi enterijera.Nakon definisanja geometrije, sonotrode se podvrgavaju simulaciji rada u SolidWorks softveru, nakon potrebnih korekcija same sonotrode idu na definisanje tehnologije za obradu na CNC mašinama. Tehnologija se direktno radi u SolidCAM softveru iz koga se CNC kod (G-kod) šalje na CNC glodalice i strugove.

Nakon mašinske obrade na svakoj sonotrodi se, pomoću specijalizovane merne opreme, proveravaju frekventne karakteristike i u zavisnosti od rezultata merenja vrše se korekcije ili se sonotroda sprema za slanje krajnjem korisniku.




U galeriji u prilogu možete pogledati primenu SolidWorks softvera u ultrazvučnom zavarivanju igračaka.













Нема коментара:

Постави коментар