среда, 18. фебруар 2015.

Novo u SolidWorks Simulation-u 2015 - Flip Shell Orientation


Prilikom definisanja omotača odabirom površina uvek je potrebno da navedete ofset pravac. Ofset bi se definisao kao Top ili Bottom (vrh ili dno), a onda biste proverili da li se meš (mreža elemenata za proračun metodom konalnih elemenata na 3D modelu) slaže sa vašim izborom. Ukoliko se ne slaže, nakon mešinga  trebalo bi da primenite Flip Shell Orientation selektovanjem netačne površine, kliknete desnim tasterom miša na stavku Mesh u stablu, pa izaberite “Flip Shell Elements” iz menija prečice.


 Slika 1 Gornja površina kao Top ofset


Slika 2 Mešovan pogrešan pravac


Slika 3 “Flip Shell Elements”

Kao što Preview u Shell Definition-u pokazuje, ofset je išao u pogrešnom pravcu. To je zbog toga što je meš stvorio donju (Bottom) površinu (narandžasta boja) na gornjoj površini. Ovde bismo morali da izaberemo površinu i Flip Shell Elementsposle mešinga u prethodnim verzijama.
Sada u SolidWorks Simulation-u 2015, imate opciju Flip Shell Top and Bottomprilikom definisanja omotača. Ovo pokazuje tačan pregled i ove orijentacije su automatski prenete u meš tako da više ne morate da okrećete elemente omotača nakon mešinga.
Slika 4 “Flip Shell Top and Bottom
Slika 5 Meš zadržava orijentaciju omotača iz definicije



Нема коментара:

Постави коментар