понедељак, 2. фебруар 2015.

SolidWorks - Selektuj kao profesionalac uz pomoć opcija Power i Advanced Select

Možda ste primetili da je opcija Select tool u Toolbar paleti uvek naznačena, ali da li ste primetili padajući meni pored tog dugmeta? On vam nudi neke brze filtere za selektovanje i opcije za custom selektovanje. 

OKRUŽENJE DELA:

U okruženju dela dostupna je  Power Select alatka. Ovo otvara karticu u Task Pane-u sa mnogim dodatnim opcijama.

Part Selection meni

Koristite Power Select opcije da selektujete ivice, oblike, površine (Edges, Features, Faces and/or Loops) koristeći različite filtere i parametre. Na primer, koristeći opciju Feature Type, možete da izaberete sve zaobljene ivice na modelu, ili možete da vršite selektovanje  na osnovu boje površine, imena oblika (feature) u stablu, tipu površine (Edge Convexity, Edge Angle, Face/Feature Color, Feature Name or Surface Type). To vam omogućava da brzo selektujete i pronađete forme bez ručnog pretraživanja.

Power Select opcija

OKRUŽENJE SKLOPA:

U okruženju sklopa imate šest različitih izbora. "Volume Select" vam omogućava da formirate prizmatičnu formu kojom selektujete sve delove koje se nalaze unutar prizmatične forme ili delove koje forma preseca. „Select Mated To" omogućava vam da kada kliknete na komponentu sve što je u relaciji sa njom bude selektovano."Select Internal Components" služi za selektovanje komponenti koje su unutar sklopa i koje se ne vide. Tri druge opcije omogućavaju da brzo selektujete sve potisnute, sakrivene ili Toolbox komponente (Suppressed, Hidden, Toolbox).

Assembly Selection meni

Kako biste ovo podigli na jos viši nivo, moguće je da dodate pretraživanje custom selekcije ako izaberete opciju "Advanced Select". Izaberite kategoriju, stanje i vrednost za kriterijum selekcije. Čak možete dodati još neke kriterijume And/Or logikom. Unesite ime pretraživanja i pritisnite dugme Save. Pomerite miša do kartice Manage Searches i dodajte svoju novu pretragu kao omiljenu u padajućem meniju.

Advanced Select kategorije

Evo još nekih filtera za selektovanje koji vam mogu biti korisni:

a) File Status opcije


b) File Type opcije


b) File Type opcije





Нема коментара:

Постави коментар